Sárközi Richárd története

Sárközi Richárd

az újkori golf első magyar profi golfozója, aki kitartó munkával nemzetközi versenyeken is kimagasló eredményeket ért el. Richárd profi versenyzői pályája folytatásaként már közel 30 éve foglalkozik Magyarországon szervezett golfoktatással és a sportág általános népszerűsítésével. A 47 éves sportoló egyben családapa is, két gyermeke van, akik már egészen kiskoruktól fogva golfoznak, szép sikereket érnek el, sőt válogatottak is voltak. Ennek természetesen több évtizedes előzménye van a sportoló karrierjét tekintve, aki nagyon sokat versenyzett, megjárta többek közt Ausztriát, Dániát, Németországot, Csehországot, Franciaországot és Marokkót is.

Sárközi Richárd sporteredményeit azon túl, hogy nemzetközileg is jegyezték, magyar viszonylatban páratlannak tekinthetők, teljesen véletlenül jutott el oda, hogy kipróbálja a golfot. Kisorosziban nőtt fel, és miután véget ért számára a kötelező sorkatonai szolgálat, a helyi golfpályán kapott állást. Nagyjából 20 éves volt akkor, életében először fogott kezébe golfütőt, de igazi szerelem lett belőle első látásra.

A munka mellett szinte éjjel-nappal a golfpályán volt, mely szorgalom meghozta eredményét. Először amatőrként, csak országos szinten került a legjobbak közé, majd ezt követték a nemzetközi versenyek és a profi karrier.

Nemzetközi vizeken

Folyamatosan kutatta a lehetőségeket, rendszeresen járt edzeni Ausztriába, Németországba és nemcsak magyar-, hanem profi külföldi edzőktől is rengeteget tanult. Richárd edzői szaktudása tehát abszolút nemzetközi tudásanyagból, illetve tapasztalatból fakad, ezt a külhoni filozófiát, egy a hazaitól teljesen eltérő szemléletmódot tudott meghonosítani a magyar golfsport, de még inkább a kapcsolódó edzések világában.

Tartalmas pályafutása során a legjobbakkal sikerült összemérnie tudását és a legjobbaktól tanult. Volt edzője Malcolm Hampton és Claude Grenier, játszott Adam Scottal, az amerikai PGA Tours egyik sztárjával, de Danny Willettel is, aki a US Masters egykori győztese volt. Aktív versenyzőként – többek között – 226 tornagyőzelmet aratott és 24 European Tourt nyert meg.

Kövess minket